Tekst over Dagen Zonder Vlees

Hier vind je informatieteksten om Dagen Zonder Vlees te verwoorden/in de kijker te zetten. Er is een korte en langere versie.

Donderdag 9 maart 2017 —  

LANGE VERSIE

Dagen Zonder Vlees – van 1 maart tot 15 april 2017


Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu.

Het opzet is simpel:
40 dagen minder vlees en vis eten.
Met zoveel mogelijk mensen.
Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk.
Samen verleggen we onze culinaire horizonten.

De voorbije jaren overtuigde Dagen Zonder Vlees al meer dan 90.000 mensen om gedurende 40 dagen duurzamer te eten. De DZV-campagne is een alternatieve vorm van vasten die dit jaar aan haar zesde editie toe is.
Vlees- en visconsumptie heeft een enorme impact op onze ecologische voetafdruk. Dagen Zonder Vlees wil op een losse manier prikkelen en inspireren. Op de website www.dagenzondervlees.be kan je je ecologische besparing bijhouden met een teller. Met elke vegetarische dag bespaar je 11m² op je ecologische voetafdruk.
Voor wie een stapje verder wil gaan zijn er vier extra uitdagingen: meer plantaardig eten, meer seizoensgroenten, minder voedselverspilling en minder verpakkingen.

Je staat er niet alleen voor; ook als groep kun je deelnemen en in een van de 40 categorieën strijden om de kleinste ecologische voetafdruk. In elke categorie is er een moestuinbox te winnen, visibiliteit en de eer natuurlijk.

Inspiratie voor de campagne kan je vinden in Dagen Zonder Vlees – het nieuwe kookboek.
Je vindt er de favoriete recepten van 25 bekende deelnemers en tips & tricks rond duurzame voeding en gezondheid.

Op www.dagenzondervlees.be kan je je inschrijven, je ecologische teller bijhouden en lekkere gerechten ontdekken.
Meedoen kan al vanaf één dag per week. Want elke dag telt.



KORTE VERSIE


Dagen Zonder Vlees – van 1 maart tot 15 april 2017
Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu.

Het opzet is simpel:
40 dagen minder vlees en vis eten.
Met zoveel mogelijk mensen.
Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk.
Samen verleggen we onze culinaire horizonten.

De voorbije jaren overtuigde Dagen Zonder Vlees al meer dan 90.000 mensen om gedurende 40 dagen duurzamer te eten. De DZV-campagne is een alternatieve vorm van vasten die dit jaar aan haar zesde editie toe is.
Vlees- en visconsumptie heeft een enorme impact op onze ecologische voetafdruk. Dagen Zonder Vlees wil op een losse manier prikkelen en inspireren. Je staat er niet alleen voor; ook als groep kun je deelnemen en in een van de 40 categorieën strijden om de kleinste ecologische voetafdruk. In elke categorie is er een moestuinbox te winnen, visibiliteit en de eer natuurlijk.

Op www.dagenzondervlees.be kan je je inschrijven, je ecologische teller bijhouden en culinaire inspiratie opdoen.
Meedoen kan al vanaf één dag per week. Want elke dag telt.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXTRA INFO

Dagen Zonder Vlees Tafelt

25 & 26 februari 2017
Van 11:00 tot 20:00
Felix Pakhuis, Antwerpen
vvk € 8 / kassa € 10
Tickets, reserveren voor de workshops en info: www.dagenzondervleestafelt.be


Boek

Titel: Dagen zonder Vlees, het nieuwe kookboek
Auteur: Dagen Zonder Vlees
Uitgeverij: Borgerhoff&Lamberigts
Datum uitgave: 13 februari 2017
Formaat: 190 x 245mm – hardcover
Aantal pagina's:  208
Prijs: 24,95 euro
ISBN: 9789089317261

Moestuinbox

Iedere winnaar van een categorie krijgt een moestuinbox met potgrond en zaadjes. De winnaar is de groep met de grootste ecologische besparing.
Met de steun van Greenyard en VELT.

Cijfers
Met een vegetarische dag bespaar je zo’n 11 vierkante meter op je ecologische voetafdruk. Dat komt omdat je 1500 liter water bespaart en 2050 g CO2. Deze besparingen komen overeen met 12 baden en 12 km autorijden.
Bron: CO2Logic

 

Foto: Ans Brys
Cover Boek