Dagen Zonder Vlees en 5 universiteiten koken samen vegetarisch

Receptenboek van/voor (kot)studenten

Alle Vlaamse universiteiten werken samen om hun studenten culinaire inspiratie te bieden tijdens Dagen Zonder Vlees. Ze geven een vegetarisch receptenboekje uit en er lopen toffe acties. Zo serveren de studentenrestaurants vandaag overal vegetarische spaghetti.

Hoe tover je snel en goedkoop een vegetarisch maal op tafel voor jezelf, je kotgenoten of je lief? Wat als je meer plantaardig wil gaan koken? In dit boekje delen studenten en personeel van vijf verschillende universiteiten de recepten voor hun favoriete vegetarische koteten. Van klassiekers als spaghetti of wraps tot speciallekes met seizoensgroenten. 25 heerlijke recepten om van Dagen Zonder Vlees een feest te maken op kot.

Het gezamenlijk kookboekje is het resultaat van een samenwerking tussen Dagen Zonder Vlees, het Green Office KU Leuven, het Green Office Gent, het Green Team VUB, de Universiteit Antwerpen/komida en de Universiteit Hasselt.

Vandaag, 9 maart, serveren alle studentenrestaurants aan deze vijf universiteiten vegetarische spaghetti.

Een potluck, gratis workshops, meer seizoensgroenten, meer vegetarische en plantaardige snacks, een plantaardige VIP 3-gangenmaaltijd: het zijn maar enkele van de acties die tijdens Dagen Zonder Vlees zullen doorgaan bij de verschillende universiteiten.



Voor meer info over de acties: onder de foto's zijn de links te vinden.
Design boekje: Isberg Design Company

Contacteer ons
Rebecca Lefevere duurzaamheidsco├Ârdinator, VUB
Riet Van de Velde afdelingshoofd milieu, UGent
Nikkie Melis Dienst Duurzaamheidsbeleid, KULeuven
Persvragen voor DZV? Dagen Zonder Vlees
Peter De Meyer Woordvoerder, UAntwerpen
Rebecca Lefevere duurzaamheidsco├Ârdinator, VUB
Riet Van de Velde afdelingshoofd milieu, UGent
Nikkie Melis Dienst Duurzaamheidsbeleid, KULeuven
Persvragen voor DZV? Dagen Zonder Vlees
Peter De Meyer Woordvoerder, UAntwerpen
Over Promo Dagen Zonder Vlees

Download hier ons logo, banners en posters om Dagen Zonder Vlees mee te helpen verspreiden!

DZV is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu.

Het opzet is simpel:
40 dagen minder vlees en vis eten.
Met zoveel mogelijk mensen.
Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk.
Samen verleggen we onze culinaire horizonten.


#dagenzondervlees #dzv