Dagen Zonder Vlees en 5 universiteiten koken samen vegetarisch

Receptenboek van/voor (kot)studenten

Donderdag 9 maart 2017 — Alle Vlaamse universiteiten werken samen om hun studenten culinaire inspiratie te bieden tijdens Dagen Zonder Vlees. Ze geven een vegetarisch receptenboekje uit en er lopen toffe acties. Zo serveren de studentenrestaurants vandaag overal vegetarische spaghetti.

Hoe tover je snel en goedkoop een vegetarisch maal op tafel voor jezelf, je kotgenoten of je lief? Wat als je meer plantaardig wil gaan koken? In dit boekje delen studenten en personeel van vijf verschillende universiteiten de recepten voor hun favoriete vegetarische koteten. Van klassiekers als spaghetti of wraps tot speciallekes met seizoensgroenten. 25 heerlijke recepten om van Dagen Zonder Vlees een feest te maken op kot.

Het gezamenlijk kookboekje is het resultaat van een samenwerking tussen Dagen Zonder Vlees, het Green Office KU Leuven, het Green Office Gent, het Green Team VUB, de Universiteit Antwerpen/komida en de Universiteit Hasselt.

Vandaag, 9 maart, serveren alle studentenrestaurants aan deze vijf universiteiten vegetarische spaghetti.

Een potluck, gratis workshops, meer seizoensgroenten, meer vegetarische en plantaardige snacks, een plantaardige VIP 3-gangenmaaltijd: het zijn maar enkele van de acties die tijdens Dagen Zonder Vlees zullen doorgaan bij de verschillende universiteiten.Voor meer info over de acties: onder de foto's zijn de links te vinden.
Design boekje: Isberg Design Company

Cover
Rebecca Lefevere duurzaamheidscoördinator at VUB
Riet Van de Velde afdelingshoofd milieu at UGent
Nikkie Melis Dienst Duurzaamheidsbeleid at KULeuven
Persvragen voor DZV? Dagen Zonder Vlees
Peter De Meyer Woordvoerder at UAntwerpen